Niški direktori pohapšeni zbog "Simpa"

Regionalne vesti - Subota 05.04.2014 - 11:05

Policija je podnela krivične prijave protiv petoro bivših direktora „Gradske toplane“ zbog sumnje da su izvršili krivična dela Nesavestan rad u službi i Poreska utaja, čime su oštetili pomenuto preduzeće za 25,3 miliona dinara i budžet Republike Srbije za dva miliona dinara.

Ilustracija Ilustracija

Prijave su podnete protiv bivših direktora Dragana S. (47) iz Niša,  Gorice M. (58) iz Niša,  Miodraga T. (64) iz Niša, bivšeg pomoćnika direktora za proizvodnju i održavanje, Radoslava T. (65) iz Niša, inženjera za regulaciju u Odeljenju za održavanje  i Gorana T. (48) iz Niša, referent naplate.

Sumnja se da je  Dragan S. u svojstvu odgovornog lica tokom 2004.godine, nije preduzeo sve potrebne mere i radnje da se objekat R.K. „Simpo“ u Nišu u ul. Bulevar dr Zorana Đinđića br.17a, evidentira kao korisnik usluga isporuke toplotne energije, tako da je u periodu od 02.11.2004.godine do 22.04.2009.godine, isporučivana toplotna energija navedenom objektu pri čemu je JKP „Gradska Toplana“ Niš oštećena za iznos od 12.571.744,24 dinara a budžet Republike Srbije , po osnovu neobračunatog i neplaćenog PDV-a za iznos od 1.005.739,56 dinara.

Postoje osnovi sumnje da su Miodrag T. u svojstvu pomoćnika direktora za proizvodnju i održavanje u JKP „Gradska Toplana“ Niš i Radoslav T., inženjer za regulaciju u Odeljenju za održavanje 12.03.2009.godine, dostavili dopis Privrednom subjektu „Simpo“ A.D. Vranje, kojim ih obaveštavaju da objekat u Nišu, u ul. Bulevar dr Zorana Đinđića br.17a, nema ugovor o održavanju podstanica, bez provere da li je navedeni objekat evidentiran kao korisnik isporuke toplotne energije.

Nakon toga je osumnjičena Gorica M. u svojstvu odgovornog lica, direktora JKP „Gradska Toplana“ 22.04.2009.godine zaključila Ugovor o tekućem održavanju podstanica, instalacija grejanja i hitnim intervencijama sa Privrednim subjektom „Simpo“ A.D. Vranje ali nije preduzela mere da se navedeni objekat evidentira kao korisnik usluga isporuke toplotne energije.

Navedeni ugovor, direktorka Gorica M. je preko službene pošte dostavila referentu naplate Goranu T. koji isti nije dostavio Službi za fakturisanje, što je za posledicu imalo da Kompanija „Simpo“ A.D. Vranje i ovom prilikom nije uvedena kao korisnik toplotne energije za predmetni objekat, čime je za period od 22.04.2009. do 05.02.2013.godine, navedenom objektu nastavljena isporuka toplotne energije, koja i dalje nije fakturisana i naplaćivana.

OK RADIO, Jugpress

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: