Niški funkcioner zaposlio sam sebe

Regionalne vesti - Petak 12.02.2016 - 09:36

Predrag Jelenković (Niška priča), predsednik odbora za administrativna pitanja u Skupštini grada Niša, potpisao je samom sebi rešenje o stalnom zaposlenju.

Sam sebi odredio i koeficijent za platu: Predrag Jelenković; Foto: K. Kamenov Sam sebi odredio i koeficijent za platu: Predrag Jelenković; Foto: K. Kamenov

Ovo je u četvrtak potvrdio zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, pokazavši na sednici Gradskog veća dokument koji je potpisao Jelenković, uz opasku da je Jelenković sam odredio i koeficijent za platu od 6,5, odnosno više od 60.000 dinara.

Jelenković je doskora radio u Agenciji za privatizaciju, kao i u Skupštini grada kao predsednik administrativnog odbora, ali ne u stalnom radnom odnosu.

Sam tvrdi da zakon nije prekršen i da je nakon što je prestao da radi u Agenciji "mogao da pređe sa paušala u stalni radni odnos dok traje sadašnji skupštinski saziv".

- Kad sam Miodraga Petkovića iz pravne službe pitao da li je moguće da samom sebi potpišem rešenje, rečeno mi je da to može da uradi samo šef administrativnog odbora kako svim funkcionerima, tako i samom sebi.

I meni je to čudno i totalno nelogično - kaže Jelenković.

Dodaje i da mu je bilo prirodno da je rešenje potpisao predsednik Skupštine Mile Ilić pošto je u pitanju skupštinsko telo.

Administrativni odbor ima šest članova i predsednika, ali ovim povodom nije sazivana sednica jer je u pitanju "tehničko pitanje".

Dok zamenik gradonačelnika navodi da je plata previsoka za tu funkciju, Jelenković kaže da je ona “u skladu sa svima ostalima koji se bave sličnim komisijama”.

Ljubivoje Savković tvrdi da je potpisivanje rešenja samom sebi nezakonito i nemoralno.

- Kad sam dobio rešenje, službi sam dao da se ispita koliko je zakonito, a predsednika Skupštine mi je potvrdio da ovo nije odobrio.

Koliko se meni čini, ostalim komisijama ovakve stvari potpisuje organ Skupštine grada - rekao je Slavković.

Predsednik Skupštine Mile Ilić izjavio je da nije upoznat sa pomenutim rešenjem "jer je Administrativni odbor samostalni organ".

- Da li je bilo sednice, kako su glasali, kako su potpisivali, zaista ne znam jer oni nisu u obavezi da me obaveštavaju.

Da li dolazi na posao, kada i kako, ja to zaista ne znam - rekao je predsednik Skupštine Mile Ilić.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: