Nišlije dobile vrednu medicinsku opremu

Regionalne vesti - Četvrtak 07.05.2015 - 19:58

Bebe iz Niša i jugoistočne Srbije imaće mnogo bolje lečenje u niškom Kliničkom centru jer su porodilištu i neonatalnom odeljenju na Ginekološko-akušerskoj klinici uručeni neonatalni respirator, mobilni ultrazvučni aparat sa sondom, aparat za skrining sluha bebe i druga oprema vredna 160.000 evra.

Foto: V. T. Foto: V. T.

Niški pedijatri su godinama imali velike probleme u lečenju tek rođenih beba koje ne mogu samostalno da dišu ili imaju neki drugi ozbiljan zdravstveni problem.

- Ova oprema će nam zaista pomoći da zdravstveno zaštitimo prevremeno rođene bebe. U 2012. godini rođeno je 2.012 beba, a od toga 233 prevremenih. Pre dve godine rođeno je 3.159 beba, a pre redovnog termina 295 novorođenčadi.

Prošle godine rođeno 3.256 beba, a rođenih pre vremena bilo je skoro deset odsto. Od početka godine rođeno 1.050 je beba, od kojih 60 prevremenih.

Ovi podaci pokazuju da se broj prevremenih beba povećava - rekao je direktor KC dr Zoran Radovanović.
 
Veran Matić, predsednik Upravnog odbora RTV B92 napomenuo je da je kompanija “Nordeus” jedan od najstarijih i najdoslednijih saboraca u bitkama za bebe i porodilišta.

 - Drago mi je što ne pokazuju znake posustajanja, šta više, sve su aktivniji. Zahvaljujući njima ovo je 20. zdravstvena institucija u Srbiji koju smo potpuno opremili.

Do sada je u okviru naše akcije niški KC dobio opremu vrednu više od 280.000 evra. Do kraja maja opremićemo i porodilšta u Novom Pazaru i Gračanici - najavio je Matić.
 

V. Torović, Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: