Nišlije mesecima rade bez dinara

Regionalne vesti - Nedelja 12.04.2015 - 10:26

Od 4.500 ekonomski ugroženih stanovnika Niša koji su u toku prošle godine bili dobrovoljno radno angažovani njih 1.594 do sada je primilo nadoknadu za svoj rad, kazali su u gradskoj Upravi za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu.

foto: Profimedia foto: Profimedia
 
Isplata nadoknada kasni sedam meseci i ovih dana isplaćuje se za avgust 2015. godine. Reč je o nadoknadama koje na godišnjem nivou ne mogu da premaše 60.000 dinara, pošto gradski propisi predviđaju da ekonomski ugrožene osobe tokom godine ne mogu da budu radno angažovane više od 600 sati, a prema gradskim propisima, jedan sat rada plaća se 100 dinara.
 
U gradskoj Upravi za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu istakli su da isplata nadoknada za radno angažovanje kasni zbog slabog priliva sredstava u budžet grada.
 
– Uprava efikasno obrađuje sve potvrde ustanova i javnih preduzeća o radnom angažovanju ekonomski ugroženih lica, ali do zastoja u isplati dolazi zbog manjka sredstava za ovu namenu – izjavila je za Betu načelnica te Uprave Mirjana Popović.
Ona je istakla da uprkos besparici ekonomski ugroženi nisu ostavljeni bez pomoći grada.
 
– Upravi se svakodnevno obrati desetak ljudi sa zahtevom za isplatu jednokratne novčane pomoći i onima kojima su sredstva zaista neophodna se izlazi u susret. Oni dobijaju po 10.000 ili 15.000 dinara – rekla je Popović.
 
U Centru za socijalni rad “Sveti Sava” u Nišu kazali su da se socijalno ugroženi građani i dalje prijavljuju za rad u gradskim preduzećima i ustanovama bez obzira na to što kasni isplata nadoknada za radno angažovanje.
Beta

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: