Nišlije se okitile srebrom na Olimpijadi iz fizike

Regionalne vesti - Ponedeljak 24.07.2017 - 08:50

Mladi niški matematičari i fizičari Bogdan i Novak Stanojević vraćaju se sa Međunarodne fizičke olimpijade, koja je održana u Indoneziji, sa srebrnim medaljama, jer su u konkurenciji svojih vršnjaka iz brojnih zemalja sveta, pokazali zavidno znanje.

Bogdan i Novak (desno) sa medaljma stižu u Niš; FOTO: DFS Bogdan i Novak (desno) sa medaljma stižu u Niš; FOTO: DFS

Novak i Bogdan su učenici Gimnazije “Svetozar Marković", a već su navikli Nišlije na medalje, pa je teško naći takmičenje sa kojeg se braća iz Niša nisu vratila sa odličjem.

Oni su ovog puta bili deo srpskog tima koji je, pored njihovih medalja, osvojio i jednu zlatnu i još dve srebrne.

Zlatom se okitio Dušan Đorđević iz Matematičke gimnazije u Beogradu, dok su srebra osvojili njegovi drugovi iz škole, Marko Šušnjar i Vuk Radović.

Mladi srpski tim u Indoneziju su vodili profesori Društva fizičara Srbije Božidar Nikolić i Veljko Janković i oni kažu da je ovako dobar rezultat svih takmičara poslednji put ostvaren 1999. godine u Padovi.

Do sada je sa pomenute Olimpijade, od kada se ona održava, Srbija donela ukupno 5 zlata, 23 srebra i 55 bronzanih medalja.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: