Nišvil i Đavolja varoš u srpskom Monopolu

Regionalne vesti - Utorak 01.12.2015 - 18:16

U prvom oficijalnom izdanju planetarno popularne društvene igre “Monopol Srbija” svoje polje su, između ostalih, dobili grad Niš, džez festival “Nišvil” i Đavolja varoš.

Nišvil pored Exita i Guče; Foto: Mondo/Stefan Stojanović Nišvil pored Exita i Guče; Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U domaćoj verziji „Monopola“, koja je promovisanau utorak, polja krase Beograd, Novi Sad, Subotica, Đerdap, Tara, Sirogojno, Golubac, stadioni Partizana i Crvene zvezde i Avala.

Osim “Nišvila” deo igrice su i manifestacije “Egzit” i “Guča”.

Direktor “Nišvila” Ivan Blagojević kaže da "niški festival nema ambiciju da drži monopol na džez u Srbiji, ali da imponuje to što su ga vlasnici prava na nacionalna izdanja popularne igre prepoznali kao manifestaciju koja promoviše turističke potencijale Srbije".

Počastvovani smo i činjenicom da su nas proizvođači ove igre kontaktirali na predlog Turističke organizacije Srbije koja već godinama podržava i promoviše - kaže Blagojević.

Kroz srpski “Monopol” igrači će mogu kretati figuricama koje imaju oblik šajkače, opanka, harmonike, “fiće” i košarkaške lopte, a jedna nosi lik Nikole Tesle.

Posle SAD, Velike Britanije i Italije, Srbija je četvrta zemlja na svetu koja ima personalizovanu verziju „Monopola“.

Ujedno, na ovaj način se proslavlja 80 godina postojanja ove dobro poznate i omiljene društvene igre.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: