Nove pretnje uredniku "Južnih vesti"

Regionalne vesti - Nedelja 23.03.2014 - 10:07

Pozivajući se na visoke funkcionere SNS jedan od članova te stranke uputio je ozbiljne pretnje novinaru i uredniku Južnih vesti Predragu Blagojeviću.

Bojzijeva profilna sila na FB-u Bojzijeva profilna sila na FB-u

Bojan Marinković zvani Bojzi (36), vlasnik lokalnog fudbalskog kluba i ugostiteljskog objekta, pozvao je telefonom Blagojevića u petak popodne i "upozorio ga" da više ne piše o direktoru Vodovoda Dejanu Andrejeviću i njegovim saradnicima.

- Nemoj slučajno da ti je više palo na pamet da napišeš nešto o Andrejeviću, inače ćeš da imaš posla sa mnom. Skrati jezik da posle ne bi bilo kasno - čuje se, između ostalog, na snimku telefonskog razgovora.

U telefonskom razgovoru, čiji je snimak na zahtev Osnovnog tužilaštva predat policiji, Marinković se pozivao na svoje političke veze u Srpskoj naprednoj stranci i pomenuo da mu je brat jedan od ministara.

Pretpostavka je da je reč o ministru za lokalnu samoupravu i funkcioneru SNS Igoru Miroviću, čiju fotografiju ima kao "profilnu" na svom Fejsbuku i sa kojim ima čitav niz fotografija iz predizborne kampanje, a gde ga obeležava kao brata.

O pretnjama je obaveštena policija, a kako Južne vesti saznaju policija je još sinoć obavila razgovor sa Marinkovićem.

Podsetimo, ovo je već 2. put za manje od godinu dana da su Blagojeviću pretili visoki funkcioneri SNS iz Niša, koji su takođe bili nezadovoljni zbog izveštavanja Južnih vesti o zloupotrebama kadrova te stranke.

Tužilaštvo je zbog tih pretnji podiglo optužnicu protiv direktora Toplane i još dve osobe. Do sada su održana 2 suđenja, a naredno je zakazano za 3. april.

Predrag Blagojević je glavni i odgovorni urednik Južnih vesti i poverenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije za Niš. Dobitnik je nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac" za 2013. godinu.

Darko Bulatović, visoki funkcioner niškog SNS na čije se ime pozvao Bojan Marinković, potvrđuje da je reč o njihovom članu, ali da ni on, ni stranka ne stoje iza ovakvih postupaka.

- Znam ko je on i nije prvi put da se poziva na moje ime, ali ja nemam baš nikakve veze sa njim - kaže Bulatović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: