NUNS podržao Južne vesti

Regionalne vesti - Četvrtak 01.01.2015 - 12:59

NUNS zatražilo je da tužilaštva u Nišu i Leskovcu pokrenu postupak protiv onoga ko preti smrću dopisniku portala Južne vesti Draganu Marinkoviću.

Stalni napadi na novinare portala juznihvesti.com Stalni napadi na novinare portala juznihvesti.com

NUNS je u saopštenju naveo da su novinaru Draganu Marinkoviću iz Leskovca juče popodne upućene pretnje putem Fejsbuka pošto su Južne vesti objavile njegov tekst o odbijanju leskovačke Hitne pomoći da pomogne starici koja je zatim preminula.

Kada je novinar Marinković upitao da li zaposleni u toj zdravstvenoj službi osećaju odgovornost za smrt starice, lekar Ivan Spasić mu je na Fejsbuku poručio "skoči za njom". Reagujući na tekst novinara, izvesni Miodrag Marinković je dopisnika Južnih vesti najpre vređao, a zatim poručio: "Dao bih ti ja metak...".

"Po nezvaničnim informacijama iz leskovačke policije, osoba koja je pretila je, takođe, lekar", naveo je NUNS i dodao da su Policijskoj upravi Leskovca prijavljene pretnje a nadležni tužilac smatra da postoje elementi krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

NUNS je dodao da je juče putem Fejsbuka prećeno i redakciji niškog portala. U komentaru na tekst o nameštanju tendera u Nišu, nepoznati čitalac je poručio da Južne vesti treba "zapaliti da ne postoje lažljivi iskompleksirani degenerici koji tamo rade".

"Niškoj policiji je poznata IP adresa računara sa kojeg je upucena zlokobna poruka što će pomoći u brzom otkrivanju njenog autora", navodi se u saopštenju.

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: