Oboleo od gripa završio na intenzivnoj

Regionalne vesti - Sreda 04.03.2015 - 09:06

Pacijent oboleo od gripa koji je izazvao ozbiljne komplikacije leči se na intenzivnoj nezi Klinike za infektivne bolesti.

foto: Blic foto: Blic

- Pacijent je u stanju koje je okarakterisano kao ozbiljno, jer je virus gripa izazvao dodatne komplikacije sa disanjem. Pratimo njegovo zdravstveno stanje neprekidno, ali ne možemo da kažemo da li je životno ugrožen ili ne. Juče je na Klinici bilo dosta zaraženih gripom, ali nisu imali takve komplikacije zbog kojih bi morali da budu na intenzivnoj nezi - rekao je za „ Blic“ direktor Klinike za infektivne bolesti u Nišu dr Žarko Ranković.

U Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Gornoj Toponici proglašena je epidemija gripa jer je zaraženo 56 hospitalizovanih pacijenata.
 
- Utvrđeno je da su bolesnici zaraženi virusom gripa tipa A(H1) p. Na sreću, nije bilo težih komplikacija. Samo je jedan pacijent dobio upalu pluća, ali je sada dobro. Svi su imali dva dana visoku temperaturu, a posle toga im je bilo bolje.
 
Najviše obolelih je u Centru za forenzičku psihijatriju, zato smo tamo prošle sedmice zabranili posete. Sada su zabranjene na svim odeljenjima - rekla je direktorka Specijalne bolnice dr Albina Stanojević.
 
Ona je napomenula da epidemija gripa u bolnici jenjava pošto u protekla dva-tri dana nije bilo novoobolelih pacijenata.

Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: