Od ponedeljka u Nišu ponovo opracije na otvorenom srcu

Regionalne vesti - Četvrtak 20.08.2015 - 14:46

Operacije na otvorenom srcu na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu ponovo će početi da se obavljaju od ponedeljka 24. avgusta, rekao je dr Zoran Radovanović direktor Kliničkog centra u tom gradu.

Pauza nastala zbog godišnjeg odmora lekara. Foto: kcnis.rs Pauza nastala zbog godišnjeg odmora lekara. Foto: kcnis.rs

Radovanović je objasnio da je predhodnih nedelja došlo do zastoja u operisanju zato što je veliki broj lekara iz Beograda bio na godišnjem odmoru, te nije bilo moguće obezbediti stručno vođstvo i monitoring u operisanju, navodi Tanjug.

On je rekao da niška kardiohirurgija zavisi od Beograda jer još nema obučene specijaliste koji bi mogli da rade samostaslno.

"Od Ministarstva zdravlja smo juče dobili dozvolu da od narednog meseca preuzmemo jednog kardiohirurga iz Beograda koji će u Nišu raditi u narednih godinu dana, svakodnevno. Tako ćemo neprekidno moći da obavljamo operacije tokom cele nedelje a ne samo vikendom kao do sada", rekao je Radovanović.

Osim toga Radovanović je sa Ministarstvom zdravlja potpisao ugovor o finansiranju rada nastavnika koji će dolaziti u Niš i edukovati niške lekare koji bi trebalo da se što pre osamostale.

Radovanović je ovom prilikom rekao i to da od septembra počinje edukacija svih anesteziologa za rad operacija sa epiduralnom anestezijom.

On je, povodim informacije da u kliničkom centru ne mogu da se rade epiduralne anestezije porodiljama zbog nedostatka obučenih lekara, rekao da tu privilegiju imaju samo deca lekara.

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: