Odbornička grupa SNS u Nišu jača za dva odbornika

Regionalne vesti - Utorak 14.07.2015 - 14:40

Dvoje odbornika Nove Srbije koji su nastupali samostalno u niškom parlamentu, ubuduće će biti deo Odborničke grupe Srpske napredne stranke.

Odbornička grupa SNS ima 22 odbornika. Foto: sns.org.rs Odbornička grupa SNS ima 22 odbornika. Foto: sns.org.rs

Na sledećem Skupštinskom zasedanju, koje bi trebalo da se održi septembra, najveća odbornička grupa koju okuplja SNS trebalo bi da ima 22 odbornika.

On je pojasnio da vladajuću većinu uz SNS i NS, čine i SPS sa 10 odbornika, Pokret socijalista sa 3 i Niška priča - SDPS sa 5.

Iako su i predstavnici Pokreta socijalista i Niške priče bile pozvani na ovu konferenciju za medije, nisu se pojavili zbog, kako je objašnjeno novinarima, njihovih obaveza u Beogradu.

Iako su Srpska napredna stranka i Nova Srbija u Nišu imali i predizbornu koaliciju, do sada u parlamentu nisu delovali kao jedna odbornička grupa.

Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije u Nišu Nikola Marinković kaže da su obe stranke pretrpele određene unutarstranačke promene u prethodnom periodu i da je sada došlo vreme za novi početak.

Do sada je vladajuća većina u lokalnom parlamentu imala puno problema sa kvorumom, pa su neretko sednice i prekidane zbog malog broja odbornika.

Kako kaže Jovanović, novim pojačanjima bi problemi sa kvorumom trebalo da budu rešeni.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: