Odloženo suđenje Magičnom Ćiri

Regionalne vesti - Četvrtak 08.10.2015 - 14:02

Na drugo ročište protiv pisca Zorana Ćirića koji se tereti da je pretio gradonačelniku Zoranu Perišiću, prvi čovek Niša se nije pojavio niti opravdao izostanak, a nisu došli ni svedoci Igor Novaković i Dragan Čorbić, pa je nastavak suđenja odložen.

Pretnja ili umetnički performans? Foto: YouTube screenshot Pretnja ili umetnički performans? Foto: YouTube screenshot

Pretres je, na predlog Ćirićevog advokata Boška Ristića, odložen, tako da će se suđenje nastaviti 9. novembra od 12 sati.

Na ročištu su, osim optuženog Ćirića, bili i lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu Branislav Jovanović i funkcioner SPS-a Mile Ilić.

Sudija Ana Vukojičić, koja je od sudije Zorana Minčića preuzela vođenje slučaja u međuvremenu, naložila je da se Perišić za sledeći pretres pozove uz upozorenje da će biti novčano kažnjen u slučaju nedolaska.

Podsetimo, Ćirić se sumnjiči da je decembra 2013. godine Miletu Iliću, Draganu Čorbiću, Igoru Novakoviću i Banetu Jovanoviću slao SMS poruke u kojima je Perišića nazivao “punjenom pticom” i “samozvanim gradonačelnikom” koji će biti “živ raskomadan” i “da će mu zatrti seme”.

Ćirić je na saslušanju potvrdio da je poslao poruke, ali da to nije učinio kako bi nekome pretio, već da se radi o umetničkom performansu, odnosno umetničkoj metodi koja se zove “redimejd”.

Perišić se pridružio krivičnom gonjenju jer, kako kaže, nije uplašen za sebe, ali jeste za bezbednost svoje porodice.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: