Odsečena noga nađena na deponiji u Leskovcu doneta iz Prokuplja

Regionalne vesti - Četvrtak 13.08.2015 - 12:32

Ljudsko stopalo sa leskovačkog smetlišta amputirano u bolnici iz susednog grada. U toku su medicinska veštačenja i DNK analiza leve potkolenice.

Smeće iz više gradova sa juga dovozi se na deponiju u okolini Leskovca. Foto: D. Borisavljević Smeće iz više gradova sa juga dovozi se na deponiju u okolini Leskovca. Foto: D. Borisavljević

Ljudska potkolenica, koja je prošlog četvrtka pronađena u reciklažnom centru Regionalne sanitarne deponije u Leskovcu, prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih istrazi, najverovatnije potiče iz Opšte bolnice u Prokuplju. Policija je navodno utvrdila da je tamo obavljena amputacija leve potkolenice neposredno pre ovog bizarnog otkrića na otpadu.

Prema nezvaničnim informacijama, u toku su medicinska veštačenja i DNK analiza i tek nakon toga se može očekivati da se o svim detaljima obavesti javnost. Istražni organi su svima koji su na bilo koji način povezani sa ovim događajem naložili da ne daju izjave do okončanja postupka. Tako smo ostali uskraćeni za komentar iz prokupačke bolnice.

Nakon što je ljudsko stopalo sa delom lista pronađeno na deponiji sumnjalo se da je tamo dospelo kao medicinski otpad iz Opšte bolnice u Leskovcu. To je ubrzo demantovao direktor dr Nebojša Dimitrijević izjavom da takve amputacije, na odeljenjima hirurgije i ortopedije, nije bilo u poslednjih mesec dana. S obzirom na to da je potkolenica pronađena u još neraspadnutom stanju, sve je ukazivalo na neku drugu zdravstvenu ustanovu. Zbog činjenice da je na stopalu bio vidljiv "precizan hirurški rez", istraga je nakon provere u Leskovcu usmerena ka bolnici u Prokuplju.

Posle prve informacije da je na deponiji pronađena noga uspeli smo da dobijemo komentar iz Opšte bolnice u Leskovcu, gde su nam rekli da medicinski otpad "ne može da završi na deponiji".

- Delovi ljudskih organa nakon operacija uklanjaju se posebnim putevima i procedurama i u posebno obeleženim kontejnerima, koji se i po boji razlikuju od onih sudova gde se odlaže komunalni otpad - rekao nam je dr Nebojša Dimitrijević. - Uz prateću dokumentaciju medicinski otpad se spaljuje u bolničkoj spalionici i nakon dodatnih analiza odlaže na posebnom delu deponije.

SMEĆE IZ VIŠE GRADOVA

Preduzeće  "Por Verner Veber", kome su Leskovčani u javno-privatnom partnerstvu poverili prikupljanje i deponovanje smeća sa područja grada, ovu uslugu pruža i u više opština Jablaničkog okruga, u Vladičinom Hanu, ali i u Prokuplju. Tako je policiju trag, kako saznajemo, doveo do bolnice u Prokuplju.

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: