PI: Pacijentu dao deterdžent umesto barijuma

Regionalne vesti - Subota 05.04.2014 - 15:53

Protiv vlasnika Privatne ordinacije “Zdravković” iz Pirota podneta je krivična prijava zbog nesavesnog lečenja, jer su na pregledu želuca pacijentu iz Dimitrovgrada umesto barijuma dali srdstvo za odmašćivanje.

Pacijentu dao deterdžent umesto barijuma (Ilustracija: Kurir) Pacijentu dao deterdžent umesto barijuma (Ilustracija: Kurir)
Ivan Dimitrov (46) iz Dimitrovgrada  rekao je da mu je sa umivaonika gde je bilo nekoliko boca, lekar dao vodu i tečnost da popije. 
 
“Dok sam pio tečnost osetio sam mučninu. Počeo sam da povraćam. Doneo mi je mleko da popijem. Opet sam povraćao, a doktor je ostatak tečnosti prosuo. Rekao mi je da je to iz uvoza, da su do sada i drugi pacijenti pili i da im ništa nije bilo” rekao je pacijent.
 
Pošto je  Dimitrovu bilo loše, vlasnik ove ordinacije dr Nenad Zdravković je pacijenta odvezao u pirotsku bolnicu, odakle je prebačen u Klinički centar Beograd, gde je proveo 34 dana.
 
Prema izveštaju Odeljenja intenzivne negde Kliničkog centra Dimitrov je za snimanje želuca kod “Zdravkovića” dobio  natrijum hidroksid, umesto barijum sulfata.
 
Vlasnik ordinacije “Zdravković” dr Nenad Zdravković rekao je da je činjenica da je pacijent imao zdravstvene komplikacije, ali da mu je on pomogao koliko je mogao i da je sada na Tužilaštvu da utvrdi ima li krivice.
 
JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: