PI: Zbog miniranja koridora pucaju kuće

Regionalne vesti - Ponedeljak 17.03.2014 - 12:16

Vlasnici pedesetak kuća u Pirotu potpisali su peticiju jer im zbog miniranja na Koridoru 10 pucaju fasade na kućama.

Zbog miniranja koridora pucaju kuće Zbog miniranja koridora pucaju kuće
Predsednik Mesne zajednice „Kale” kojoj pripada i ovo naselje Goran Đurić kaže da su peticiju uputili najpre Skupštini opštine Pirot gde im je rečeno da nisu nadležni za izgradnju koridora.
 
- Obratili smo se potom firmi „Aktor” gde kažu da je gradilište osigurano. Hteli smo kolektivno da osiguramo kuće, međutim, rekli su nam da je kolektivno osiguranje nemoguće. Kuće se mogu osigurati samo od elementarnih nepogoda i požara, a ne i od eksplozija – rekao je Đurić.
 
Oni tvrde da se od miniranja sve trese i da su im ispucale kuće, kao posle jakog zemljotresa, ali da je unajmljivanje veštaka koji bi dokazao štetu skupo.
 
Šef Odseka za privredu i imovinska pitanja Dragan Stanković rekao je da građani mogu da podnesu zahtev Osnovnom sudu koji angažuje veštaka građevinske struke za pregled objekta sa opisom oštećenja.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: