PK: Članovi i odbornici napustili SDS

Regionalne vesti - Utorak 06.12.2016 - 07:46

Tridesetak sada već bivših članova Socijaldemokratske stranke u Prokuplju, među kojima i sva 3 odbornika koji su predstavljali stranku u lokalnom parlamentu, formirali su Grupu građana “Pristojno Prokuplje” i nadalje će, kako kažu, delovati samostalno i u interesu građana.

Među članovima i tri odbornika lokalne skupštine; FOTO: prokuplje.org.rs Među članovima i tri odbornika lokalne skupštine; FOTO: prokuplje.org.rs

Uglavnom se radi o bivšim funkcionerima Opštinskog odbora SDS u Prokuplju, koji je 9. novembra na sednici Izvršnog odbora stranke raspušten.

Nezadovoljni bivši rukovodioci stranke koju je formirao Boris Tadić tvrde da su se odlučili na ovaj korak zbog potpune nezainteresovanosti centrale stranke za rešavanje problema u stranci, ali i pre svega zbog problema građana Prokuplja.

- Nikakvu komunikaciju nismo imali poslednjih godinu dana sa centralom. Stranka je potpuno privatizovana od strane pojedinaca koji gledaju samo lični interes, a nemogućnost održavanja Glavnog odbora i drugih stvari samo su neki od razloga zbog kojih smo istupili – tvrdi Dragan Lekić, bivši predsednik Opštinskog odbora SDS u Prokuplju.

On naglašava da je zajedno sa nedavno raspuštenim rukovodstvom istupilo još oko tridesetak članova, a očekuje da će u novoformiranu Grupu građana pristupiti još oko 300 od ukupno 400 članova, koliko broji Opštinski odbor u Prokuplju.

Sa druge strane, poverenik SDS iz Prokuplja Goran Mrdaković demantuje navode bivših lokalnih funkcionera stranke i podseća da je Opštinski odbor SDS raspušten zbog saradnje u lokalnoj vlasti.

- Organi stranke su pre skoro mesec dana doneli odluku o raspuštanju Opštinskog odbora, pa samim tim i njihovo javno istupanje nema nekog velikog značaja za nas. Oni odavno

ne predstavljaju SDS i mogu da zastupaju samo Grupu građana koju su oformili jer su pokazali zavidan nivo želje saradnje sa lokalnom vlašću – kaže Mrdaković.

On podseća da su odbornici vlasnici mandata i da će se 3 odbornika, koliko je ova stranka osvojila na poslednjim izborima, verovatno prikloniti novoformiranoj Grupi građana, jer su dvojica od njih bivši članovi raspuštenog Opštinskog odbora SDS.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: