PK: Direktor škole smenjen zbog nepotizma

Regionalne vesti - Subota 31.12.2016 - 17:41

Zbog toga što je zaposlio svog rođenog brata i sina prosvetne inspektorke mimo konkursa i zakona, na sednici Školskog odbora srednje Tehničke škole “15. maj” u Prokuplju, smenjen je dosadašnji direktor Miodrag Đurović.

Smena je usledila nakon preporuke Agencije za borbu protiv korupcije Smena je usledila nakon preporuke Agencije za borbu protiv korupcije

Smena je usledila nakon preporuke Agencije za borbu protiv korupcije, a na njegovo mesto doći će Biljana Milenković.

Kako stoji u obrazloženju koje je potpisao Školski odbor, smena je usledila nakon izricanja javne preporuke razrešenja od strane Agencije za borbu protiv korupcije jer je, kako stoji, sada već bivši direktor Đurović nepotizmom prilikom zapošljavanja prekršio zakon o Agenciji.

Đurović je odmah nakon izbora na mesto direktora 2013. godine zaposlio svog rođenog brata na mesto ložača, ali i sina prosvetne inspektorke na mesto pomoćnog radnika.

Ranije je i Ministarstvo prosvete uputilo dopis svim školama da ovakve slučajeve treba razrešiti po hitnom postupku, a da je, ukoliko do toga ne dođe, Ministarstvo zapretilo razrešenjima školskih odbora u Srbiji.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: