PK: Pacijent napao načelnika ortopedije

Regionalne vesti - Petak 27.05.2016 - 17:40

Ivan Đorđević ortoped specijalista Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić“ napadnut je na radnom mestu od strane pacijenta D M. (60) iz sela Pejkovac kod Žitorađe i njegovog sina, a u ovom slučaju intervenisala je i policija.

Drugi napad na specijaliste u Prokuplju za samo par dana; Foto: Profimedia Drugi napad na specijaliste u Prokuplju za samo par dana; Foto: Profimedia

Ovo je drugi napad za par dana na specijaliste u prokupačkoj bolnici!

– Te večeri oko 20, 45 dobio sam poziv sa hirurgije, kao načelnik ortopedije, jer se pripravni lekar nije javljao i otišao sam u bolnicu.

Po dolasku u ambulantu lice je imalo povređenu desnu ruku i već mu je privremeno mobilisana.

Predložio sam da ostane na odeljenju.

Na to je reagovalo lice koje je bilo sa njim i odbio hospitalizaciju i tražio uput za Niš, jer navodno kod nas ne radi rendgen.

Pošto je odbio da potpiše u protokolu da odbija lečenje, zamolio sam ga da izađe, kako bih pregledao povređenog – priča dr Đorđević.

Tada je dok je pokušavao da ga pregleda, povređeni rukama u grudi odgurnuo Đorđevića i oborio ga na pod.

On je ustao i započeo verbalnu svađu sa pacijentom. Napravila se gužva, a dr Đorđević je pozvao policiju.

– Rodbina je pokušala da ode, ali kada su videli policiju, vratili su se i sve se smirilo tek intervencijom policajaca koji su izaši jna teren.

Za mene je ova situacija bila vrlo stresna, a u vređanju se posebno istakla mlađa ženska osoba koja je takođe bila u pacijentovoj pratnji. Najgore od svega je to što nisu hteli da me saslušaju – kaže dr Đorđević.

On dodaje da mu se za sedam godina rada na ovom mestu ništa slično nije desilo i da je do sada uvek uspevao da objasni pacijentima i rodbini situaciju.

– Ne možemo da bez valjanog razloga šaljemo pacijente u Niš.

Ovaj nije bio životno ugrožen i sigurno bi se sanirala njegova povreda, ali uopšte nisu želeli da sarađuju- kaže dr Đorđević.

U policiji nam je potvrđeno da će zbog narušavanja javnog reda i mira protiv dve osobe biti podnete prekršajne prijave, a dr Đorđević je najavio privatnu tužbu.

U međuvremenu pacijenta je rodbina odvezla za Niš, a obratili su se i zdravstvenoj inspekciji.

Pre par dana napadnut je od strane rodbine drugog pacijenta i internista u istoj bolnici.
 

Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: