Poezija na dijalektima srpskog jezika

Regionalne vesti - Četvrtak 13.08.2015 - 14:27

Stihove na različitim dijalektima srpskog jezika pesnici će čitati u petak 14. avgusta u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu na četvrtom festivalu “Preobražensko pojanje”.

Biće izložene knjige stvaralaca na dijalektu. Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock Biće izložene knjige stvaralaca na dijalektu. Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock


Festival će početi u 18 sati okruglim stolom na temu “Književno stvaralaštvo na dijalektu” na kome će učestvovati Nedeljko Bogdanović, Zoran Vučić, Vlasta Cenić, Bajram Saitović i Milivoje Krstić.

Potom će od 19:30 u dvorištu biblioteke dobitnici nagrade „Reč baštine”, dobitnici priznanja „Slovo hvale i zahvale”, pesnici iz zemlje i dijaspore čitati svoju poeziju na dijelektima.

Na festivalu će biti izložene i knjige stvaralaca na dijalektu, a program će upotpuniti i pevačka grupa KUD“ Abrašević“.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: