Policajci ponovo parkirali na pešačkom

Regionalne vesti - Subota 18.04.2015 - 19:54

Nišlije koje su se u petak oko 17 sati našle u Episkopskoj ulici bile su prinuđene da prelaze ulicu van pešačkog prelaza jer je tu bio parkiran džip interventne policije.

Foto: Jovana Strahinić Foto: Jovana Strahinić

Pored toga što su svoje vozilo ostavili na pešačkom prelazu, policajci su u Episkopsku, koja je jednosmerna iz pravca Paliluske rampe, ušli iz suprotnog smera i tako napravili još jedan prekršaj.

Dobro da je neko ovo slikao – rekao je jedan od dvojice prolaznika zaobilazeći automobil.

Prema Zakonu o saobraćaju parkiranje je zabranjeno na udaljenosti manjoj od pet metara od pešačkog prelaza, kao i na prelazu biciklističke staze i na samom kolovozu. Za ovakve prekršaje građani svakodnevno plaćaju kazne u iznosu od 5.000 dinara.

Da bahato ponašanje u saobraćaju nije strano niškim policajcima pokazuju dokumentovani primeri bahatog parkiranja na mestu za vozila osoba sa invaliditetom, u pešačkoj zoni i na mestima obeleženim žutom bojom.

Fotografije čitalaca o nepropisnom parkiranju policajaca i komunalnih policajaca u redakciju "Južnih vesti" stižu skoro svakog dana.

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: