Policija pojačano kontroliše turističke autobuse

Regionalne vesti - Sreda 01.07.2015 - 08:06

Saobraćajna policija počela je sinoć pojačanu kontrolu autobusa koji prevoze turiste na autoputu Beograd - Niš kod motela Nais, a provere se pre svega odnose na poštovanje zakonskih propisa o odmaranju i dužini vožnje pojedinih vozača.

Foto Blic Foto Blic

"Za samo jedan sat kontrole, od 22 do 23 časa večeras je pregledano 10 autobusa od kojih su dva bila u prekršaju. To je potvrdilo rezultate prethodnih kontrola da oko 20 odsto vozača pravi prekršaje", izjavio je Načelnik uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić.

On je rekao da je to poražavajući podatak na koji saobraćajna policija reaguje ovakvim kontrolama koje će se sprovoditi tokom predstojećeg jula i avgusta.
"Namera nam je da sprečino vozače autobusa i teretnih vozila u činjenu saobraćajnih prekršaja koji se odnose na brzinu kretanja i dužinu trajanja upravljanja motornim vozilom", rekao je Rebić.

Rebić je naveo da je od početka godine kontroisano oko 30 hiljada vozila i da je napisano pet hiljada prekršajnih prijava što pokazuje da je svaki šesti vozač u prekršaju.


Tokom prethodnog vikenda sprovedena je i kontrola na graničnim prelazima i od 150 autobusa koji su se vraćali iz Grčke preko 30 vozača je bilo u prekršaju.
Po Rebićevim rečima, najčešći prekršaji odnose se na prekoračenje dužine upravljanja motornim vozilom.


"Propisi Evropske unije nalažu vozaču da se posle četiri i po sata vožnje odmara 45 minuta i da u toku jednog dana može da vozi devet sati i da u toku jedne radne nedelje može imati najviše dva puta po 10 sati vožnje", precizirao je Rebić.


On je rekao da su kazne za kršenje zakona predviđene i za vozače, ali i za vlasnike turističkih agencija.

Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: