Pomerena staza za slepe

Regionalne vesti - Četvrtak 16.07.2015 - 14:26

Nakon pisanja "Južnih vesti" da je na stazi za slepe postavljen stub koji drži saobraćajne kamere na raskrsnici kod Crvenog pevca u Nišu, nadležni su ovu stazu pomerili desetak centimetara u stranu.

Stubovi sa kamerama bili postavljeni na stazi za slepe. Foto: Južne vesti. Stubovi sa kamerama bili postavljeni na stazi za slepe. Foto: Južne vesti.

Radnici subotičke firme koji su montirali prve kamere u Nišu za snimanje saobraćaja i kažnjavanje vozača, postavili su stubove za ove uređaje na stazi za slepe na trotoaru Bulevara Zorana Đinđića.

Nišlijama to nije promaklo i negodovali su zbog toga. Nadležni u Direkciji za izgradnju grada reagovali su ekspresno nakon teksta “Južnih vesti” i staza je pomerena u stranu.

Kamere zvanično snimaju od juče, ali do početka sledeće nedelje biće u probnom radu i snimci koje naprave neće biti korišćeni za kažnjavanje bahatih vozača.

Postavljeno je ukupno 14 kamera koje snimaju po jednu kolovoznu traku, a snimaće brzinu kretanja automobila i prolazak kroz semafor.

U Direkciji kažu da je za kamere izdvojeno oko 6,3 miliona dinara iz budžeta grada, a u narednom periodu istim kamerama trebalo bi da bude opremljeno još 6 raskrsnica.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: