Pomoć migrantima iz Rusko-srpskog centra u Nišu

Regionalne vesti - Ponedeljak 03.08.2015 - 17:09

Pomoć u zbrinjavanju azilanata u Srbiji stići će i iz Rusko-srpskog humanitarnog centra, koji će, kako su se dogovorili ministar rada Aleksandar Vulin i kodirektor Centra Viktor Safjanov, dati šatore, ćebad, poljske krevete, agregate i vozila.

U Srbiju dnevno uđe oko 2.000 migranata. Foto: minrzs.gov.rs U Srbiju dnevno uđe oko 2.000 migranata. Foto: minrzs.gov.rs

Kako je najavljeno prilikom posete Vulina humanitarnom centru u Nišu, iz ovog centra, koji je pomagao i tokom poplava u Obrenovcu, biće obezbeđeno sve što je potrebno da bi migranti u Srbiji boravili u što boljim uslovima.

Dodaje da će zahvaljujući ovom dogovoru, Srbija problem sa migrantima lakše rešavati i da će to biti "jeftinije po budžet Republike Srbije". Istakao je i da je Srbiji u zbrinjavanju migranata neophodna i pomoć Evropske unije.

Vulin je izneo podatak da u Srbiju svakodnevno uđe oko 2.000 migranata, a da je azil do sada zatražilo njih 64.000

Centar će, kako je najavljeno, pomagati opremanje postojećih prihvatnih centara, ali i izgradnju novih.

Podsetimo, u Preševu je u julu formiran prihvatni centar za migrante gde posle više meseci pešačenja dobijaju lekarsku pomoć. Većini je Srbija samo tranzit do obećanih zemalja na zapadu.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: