Ponovo suđenje napadačima na Blagojevića

Regionalne vesti - Ponedeljak 10.11.2014 - 18:48

Viši sud u Nišu ukinuo je presudu niškog Osnovnog suda kojom su bivši direktor Gradske toplane Milutin Ilić (64) i njegovi saradnici Dobrivoje Stanimirović (58) i Mija Janković (54) oslobođeni optužbi da su pretili uredniku „Južnih vesti“ Predragu Blagojeviću i ugrozili mu sigurnost.

logo juznihvesti.com logo juznihvesti.com

Viši sud je ocenio da je presuda Osnovnog suda zasnovana na „pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju“, a da su njeni delovi „nejasni“. Naloženo je ponovno suđenje, a prvo ročište zakazano je za 11. decembar.

U poništenoj presudi Osnovnog suda, koju je potpisala sudija Marija Svilar Petković, ocenjeno je da „izjave“ koje su Blagojeviću upućivali Ilić, Stanimirović i Janković „nemaju karakter pretnje“.

Po mišljenju suda, njihove izjave „ne stavljaju oštećenome u izgled da će on ili njemu blisko lice biti napadnuto, odnosno da će im biti naneto kakvo zlo“.

Urednik Južnih vesti Blagojević je aprila prošle godine prijavio policiji da je primio niz pretnji nakon serije tekstova o korupciji, partijskom zapošljavanju i spornim nabavkama alkoholnog pića u Toplani.

On je naveo da ga je najpre tadašnji direktor Toplane Ilić pitao: „Da ste takvu stvar objavili u Americi, da li biste živi dočekali jutro?“, a na pitanje Blagojevića da li da to shvati kao pretnju odgovorio:“ „Da vi kažete da ja lažem, a ja da vas milujem i mazim, to neće moći“.

Nešto kasnije Ilićev saradnik u Toplani Stanimirović, predstavljajući se kao „pukovnik Dobrivoje iz Prištine“, i „telohranitelj Mija Janković“, telefonski su ga „upozorili“ da je „državi napravio problem“ i poručili da se „ne igra vatrom“.
 

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: