Preko 60 azilanata stiglo u Leskovac

Regionalne vesti - Petak 17.07.2015 - 09:33

Prvi azilanti stigli su u četvrtak i u Leskovac. Njih šezdesetoro uhvaćeno je na makedonskoj granici i svi su poslati na prijavljivanje u Policijsku upravu Leskovac.

Migranti uhvaćeni na granici sa Makedonijom. Foto: Uprava carine, Arhiva Migranti uhvaćeni na granici sa Makedonijom. Foto: Uprava carine, Arhiva

Kako je potvrđeno “Južnim vestima”, oni će  organizovanim prevozom biti prebačeni do Beograda ili Subotice.

Jedan od njih je poslat u Urgentni centar zbog uboda nožem u ruku koji je zadobio prilikom tuče u Makedoniji.

Leskovački Crveni krst je obezbedio vodu za azilante koji su posedali preko puta zgrade Policijske uprave, nevoljni da razgovaraju sa novinarima, a kako saznajemo, radi se o državljanima Pakisatana, Palestine i Sirije.

Sekretar Crvenog krsta u Leskovcu Dragan Veličković kaže da su ih azilanti “iznenadili” i da u Leskovcu nema prostora za njihov smeštaj.

Među azilantima ima i majki sa decom starosti od 4 do 6 godina.

U Srbiji dobijaju dozvolu za boravak na 72 sata, ali njima je naša zemlja uglavnom trenzitno područje. Na jugu se ne zadržavaju, već idu dalje kako bi nastavili put ka Mađarskoj ili zatražili azil u nekom od centara u Srbiji.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: