Premijeru, važan nam je Nišvil!

Regionalne vesti - Petak 18.04.2014 - 15:39

Tim za podršku "Nišvilu" pozvao je u petak predstavnike buduće Vlade Srbije da posete Niš i da razgovaraju sa žiteljima tog grada, kako bi shvatili zbog čega im je važno da se tradicionalni niški džez festival održi i opstane.

Detalj sa Nišvila Detalj sa Nišvila

"Verujemo da negativan stav proizilazi iz pogrešne percepcije značaja festivala i želimo da u otvorenom razgovoru dodjemo do nekog razumevanja. Jer kultura podrazumeva i razgovor i razumevanje", navodi se u otvorenom pismu "predlagačima, budućim ministrima" i onima koji će "donositi sudbonosne odluke o životima gradjana".

Potpisnici pisma naglašavaju da ne istupaju kao predstavnici festivala nego kao ljubitelji kulture, muzike i južne Srbije i da predstavnicima vlasti žele da objasne šta "Nišvil" znači za ljude koji svakog avgusta u velikom broju dolaze u Niš, kao i za same Nišlije.

"Mi ne predstavljamo finansijski interes festivala - mi predstavljamo interes ljudi da ostvare svoje pravo na kulturu!", naveli su članovi Tima za podršku "Nišvilu".

"Nišvil" je, kako je naveo Tim, verovatno najznačajnija manifestacija kulture južno od Beograda.

"A za Nišlije, Piroćance, Vranjance, Leskovčane i žitelje drugih gradova ovo je verovatno manifestacija najvažnija na svetu. Jer bolju nemamo!", naglašeno je u otvorenom pismu.

OK RADIO, BETA

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: