Prodaje Niške pivare

Regionalne vesti - Petak 12.12.2014 - 12:14

Posle tri neuspela pokušaja prodaje "Pivara Niš" ponovo traži kupca, početna cena je 280 miliona dinara, a javno nadmetanje biće organizovano polovinom januara.

Četvrti pokkušaj prodaje niških pivara Četvrti pokkušaj prodaje niških pivara

"Prodaje se proizvodno poslovna celina , potpuno opremljena za pokretanje proizvodnje piva, a početna cena je 280 miliona dinara", rekao je za Tanjug stečajni upravnik Ljubomir Kostić.

"Pivara Niš" je u stečaju od avgusta prošle godine. U dosadašnjem toku stečaja odvojen je jedan deo imovine koji nije direktno povezan sa proizvodnjom piva i najvećim delom prodat.

"Najveći deo opreme za proizvodnju piva izdvojen je u proizvodno poslovnu celinu koju smo u tri navrata pokušali da prodamo ali bezuspešno. Polivinom januara organizovaćemo javno nadmetanje, četvrti put", rekao je Kostić.

Za nišku pivaru, kako dodaje, postoji interesovanje kupaca.

"I prilikom predhodnih prodaja bilo je interesenata. Neki su čak i otkupljivali dokumentaciju, neki su se samo raspitivali ali niko od njih nije odlucio da uplati depozit i u čestvuje u nadmetanju", objasnio je Kostić.

Početna cena pivare pri prvom pokušaju prodaje bla je 397 miliona dinara što je više od 100 miliona nego sada.

"Sniženje početne cene je ustupak koji smo mogli da ucinimo u nadi da će se javiti kupac zainteresovan za celu fabriku. Svesni smo da takvih kupaca nema mnogo, a i ekonomski trenutak je nepovoljan za takve odluke" rekao je Kostić.

On je ipak za Tanjug naveo da ima realne osnove za nadu da će pivara ovoga puta pronaći novog vlasnika.

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: