Prodaju se "Porečje" i leskovačka "Nevena"

Regionalne vesti - Četvrtak 28.05.2015 - 15:16

Agencija za privatizaciju objavila je javne pozive za prodaju 21 preduzeća u Srbiji, među kojima su i vučjansko “Porečje” i leskovačka “Nevena” u kojima su ranije raskinuti privatizacioni ugovori.

Foto: Južne vesti Foto: Južne vesti

Početna cena za poljoprivredni kombinat „Porečje“ je 7,84 miliona evra, a za Hemijsku industriju „Nevena“ 2,38 miliona evra.

U Hemijskoj idnustriji “Nevena”, još od najave da će ući u program za prodaju, očekuju da će se javiti neko od ozbiljnih invenstitora koji će uložiti sredstva u proširenje kapaciteta, povećanje proizvodnje i proširenje tržišta.

Period restruktuiranja su u "Neveni" iskoristili za obnavljanje dela proizvodnje i za pokretanje nove dečije kozmetičke linije.

Podsetimo, "Nevenu" je 2007.godine kupila bugarska firma "Bulcvet", a Agencija za privatizaciju raskinula je privatizaciju 2010. godine jer vlasnik nije ispoštovao obaveze iz ugovora o kupovini.

Tokom privatizacije je veći deo pogona prestao sa radom.

Veliko interesovanje za "Porečje"

Među zainteresovanim kupcima Porečja je 5 stranih kompanija iz Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Rusije, kao i dve iz Bugarske.

Porečje želi da kupi i 11 srpskih firmi, među kojima je „MK Grupa“ Miodraga Kostića, a zainteresovana su i dva fizička lica.

Autor Dragan Marinković Izvor Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: