Prodata Niška televizija

Regionalne vesti - Sreda 07.10.2015 - 14:20

Konzorcijum, koji čine "Narodne novine" i direktorka niške TV "Zona plus" Slađana Ostojić, kupio je "Nišku televiziju", prema nepotvrđenim informacijama po ceni od 78.000 evra, što je za 3.000 evra više od početne cene.

Ponovo spajanje Narodnih novina i Niške televizije; Foto: ilustracija Ponovo spajanje Narodnih novina i Niške televizije; Foto: ilustracija

Ponudu za kupovinu je, nezvanično, pored pobedničkog konzorcijuma dao i aktuelni direktor marketinga NTV Aleksandar Živadinović.

Prvi pokušaj prodaje početkom avgusta je proglašen neuspešnim, nakon čega je njena cena prepolovljena.

Tada je ponudu dao samo konzorcijum koji su činile "Narodne novine" i Dragan Milošević, osnivač TV Zona plus.

Inače, Milošević je i kum ministra odbrane i potpredsednika SNS Bratislava Gašića, koji je neformalni vlasnik TV Zone.

Kupovinom Niške televizije porodica Radomirović je postala vlasnik oba preduzeća nekadašnjeg "InfoNiša", koji su činili Narodne i NTV.

Najpre su "Narodne novine" 6. oktobra 2006. godine po početnoj ceni od 16.6 miliona dinara prodate Tomislavu, rođenom bratu Vidosava Radomirovića, vlasnika RTV Belami.

Inače, porodica Radomirović je vlasnik velikog broja medija na jugu Srbije.

Pored televizije i radija "Belami", u njihovom posedu su i TV Sokobanja, zaječarski dnevnik "Timok" i pirotski nedeljnik "Sloboda".

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: