Protest: Niški ugostitelji zatvaraju objekte!

Regionalne vesti - Sreda 24.08.2016 - 14:48

Niški ugostitelji najavili su da će zatvoriti svoje objekte u četvrtak 25. avgusta od 8 do 16 sati u znak protesta što ih, kako su kazali, inspekcija loše tretira i ne poštuje propise prilikom kontrole. Zatvaranje lokala u Tvrđavi bio je samo okidač za ovu akciju.

Protest zbog lošeg tretmana inspekcije; Foto: Free Images Protest zbog lošeg tretmana inspekcije; Foto: Free Images

Na društvenim mrežama objavljeno je saopštenje sekcije ugostitelja Udruženja privrednika i zanatlija grada Niša u kome se kaže da je na sastanku dogovoreno da se svi ugostiteljski objekti zatvore u četvrtak, uključujući kafiće, restorane, kafane, brze hrane.

- Tog jutra u 8 sati sve će biti zatvoreno, a mi ćemo svi zajedno sa svim radnicima da izađemo i održimo tih protest, ne zbog kontrola koje imamo već zbog tretmana koji nam je nametnut tim kontrolama i nepridržavanja zakona od strane inspektora – navode u saopštenju.

Niko od ugostitelja nije želeo da stane iza ove najave koje nema na zvaničnom sajtu niti Fejsbuk stranici Udruženja imenom i prezimenom, zbog, kako su kazali, straha od inspekcije.

Ipak, oni su potvrdili da će protest biti održan.

- Gotovo sam siguran da će se svi ugostitelji pridružiti štrajku. 90% vlasnika većih objekata su potvrdili da neće raditi – kaže jedan od niških ugostitelja.


Država "guši" privredu

Ukoliko su lokali zatvoreni, smatraju ugostitelji, svi su u gubitku – vlasnici, radnici i država.

- Postupci državnih organa nam govore da je država protiv male privrede.

U objektima u Tvrđavi je zaposleno stotinak ljudi – kaže dugogodišnji ugostitelj.

Oni su najavili konferenciju za novinare za četvrtak u podne, kada će, dodaju, izneti detaljne informacije o protestu i ostalim aktivnostima.

U saopštenju navode i da očekuju podršku udruženja iz Beograda i Novog Sada.

- Kada inspektori uđu sa značkama u lokal osećamo se kao kriminalci i u tom trenutku smo nemoćni.

Imamo toliko nameta i obaveza da ne možemo sve da pohvatamo i kod svakog mogu da pronađu neku nepravilnost koju po Zakonu mogu da sankcionišu – dodaje.

Iako su vlasnici lokala u Tvrđavi tražili odlaganje izvršenja kazne posle “Filmskih susreta”, ni ovo im, kako su tada kazali, nije bilo omogućeno.

Za odlaganje su bili i orgnizatori festivala, koji su očekivali reakciju gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

Ipak, ona je izostala jer gradonačelnik, kako je kazao, nije želeo da se meša u posao republičkih organa.

On je i sada rekao i da nije zvanično obavešten o najavljenom protestu ugostitelja

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: