Protest u Nišu zbog cena grejanja

Regionalne vesti - Utorak 28.07.2015 - 09:13

Nekoliko stotina Nišlija održalo je danas popodne protestnu šetnju zbog visoke cena grejanja od Toplane i sedišta gradonačelnika u Ulici 7. jula do Skupštine grada u Ulici Nikole Pašića.

Borba za nižu cenu grejanja traje sedam meseci. Foto: K. Kamenov Borba za nižu cenu grejanja traje sedam meseci. Foto: K. Kamenov

Građani koji su se okupili oko Udruženja skupština stanara, pozivali su sa megafona i pištaljkama ljude iz okolnih zgrada da se priključe protestu i podrže pokušaj sniženja cene grejanja.

Ovo je do sada treće okupljanje istim povodom, a zahtevi su ostali nepromenjeni i dalje su nezadovoljni cenom i nemogućnošću da se isključe sa sistema grejanja. Novi protest zakazan je za dve nedelje.

- Pripremili smo brojne predloge za racionalizaciju rada Toplane koje ćemo predočiti vastima. Želimo da se naplata vrati iz "Objedinjene naplate" u Toplanu, da se višak radnika prebaci u sistem naplate, da naplaćuju račune, kao i da očitavanjima prisustvuju predsednici skupština stanara - kažu iz Udruženja skupština stanara.

Protestanti su izjavili da borba za nižu cenu grejanja traje sedam meseci, da nisu zadovoljni rešenjem koje Grad nudi i da Nišlije nemaju odakle da plaćaju svoje visoke račune.

Zatraženo je od gradskih vlasti da se svim skupštinama stanara dostavi precizna struktura cene isporučene toplotne energije odnosno sa kojim procentom učestvuju cena energenata, fond zarada zaposlenih, tehnološko održavanje sistema, porezi i doprinosi, izdvajanja za druge namene (nagrade, stimulacije...), krediti, dugovanja, nenaplaćena potraživanja.

Udruženje traži i podatke o kvalifikacionoj strukturi i broju zaposlenih u Toplani i institucijama na nivou Niša koje su zadužene za rad ovog preduzeća, podatke o proporciji između tehničkog osoblja i upravljačko-administrativne strukture, kao i o kadrovskoj strukturi menadžmenta JKP Gradska toplana, podatke o platama u Toplani, strukturi nenaplaćenih potraživanja i o tome ko su najveći dužnici.

BLIC, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: