Protest zbog života u blatu

Regionalne vesti - Subota 28.03.2015 - 15:45

Više od 50 meštana Ohridskog naselja blokiralo je danas na dva sata Smederevsku ulicu, najfrekventniju u ovom delu Leskovca, nezadovoljno nemarom lokalnih vlasti i očajnim stanjem u infrastukturi.

D. Marinković, foto: Južne vesti D. Marinković, foto: Južne vesti

Kako kažu, ukoliko u narednih nekoliko dana niko od nadležnih u gradskoj upravi ne počne da rešava nijhove probleme - neasfaltiranih ulica i nedostatka vode za piće - blokiraće i magistralni put za Vučje.

Žitelji Ohgridskog naselja nisu dozvoljavali automobilima da prolaze Smederevskom ulicom. U čizmama su gazili po barama, a vozače automobila upoznavali sa njihovom problemima.

- Dosta nam je političkih obećanja pred izbore, jer se ni jedno nije ostvarilo. Mi i dalje gazimo u blatu do guše, deo naselja je bez osvetljenja, a u pojedinim ulicama je pritisak za vodu toliko slab da vode skoro da i nema - kaže meštanka Smederevske ulice Miroslava Stošić.

Najviše su ogorčeni na gradske većnike i odbornike iz njihovog kraja koji, kako tvrde, nisu mrdnuli prstom, a kamo li ukazali na njihove probleme za skupštinskom govornmicom.

Posebno su kritikovali gradskog većnika Nenada Filipovića, funkcionera Jedinstvene Srbije.

Živi ovde, a tamo služi da diže ruku i glasa samo za ono što mu gradonačelnik kaže. Nikada nijednu reč nije rekao za nas, ukazao na problem. Neka zna da sledeći put nećemo da ga glasamo - ogorčen je žitelj Ohridskog naselja Nebojša Petronijević.

U ovom naselju živi oko 400 porodica sa stotinak dece. Ima i desetak hraniteljskih porodica. Naselje je staro 40 godina i još uvek je bez asfalta.

Autor D. Marinković ,Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: