Radnici blokirali put Leskovac-Vranje

Regionalne vesti - Utorak 01.04.2014 - 15:21

Pedesetak radnika zatvorene fabrike „Interlemind“ u utorak je blokiralo regionalni put koji iz Leskovca vodi ka Vlasotincu i Vranju.

Radnici Interleminda blokirali put Leskovac-Vranje (Foto: JuGmedia) Radnici Interleminda blokirali put Leskovac-Vranje (Foto: JuGmedia)
Oni traže da predstavnici lokalne i republičke vlasti ispitaju način na koji je izvršena privatizacija fabrike i omoguće stečaj u kome većina od 75 radnika neće ostati bez posla.
 
Vođa protesta Saša Milenković rekao je da je umesto poreske uprave, kako je obećao ministar privrede Igor Mirović, stečajni postupak zatražila neka bugarska firma kojoj Interlemind navodno duguje 13 miliona evra, a koja je za stečajnog upravnika predložila Roberta Mitrovića.
 
U Privrednom sudu potvređeno je da je predlog za stečaj i Mitrovića kao stečajnog upravnika stigao iz Bugarske, ali da je odbijen jer poverilac nije dostavio ugovore o brojnim koncesijama sa Interlemindom.
 
JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: