Radnici zadobili teške opekotine

Regionalne vesti - Četvrtak 23.04.2015 - 19:33

U fabrici "Tigar tajers" u Pirotu povređeno je šest osoba usled strujnog udara u pogonu Valjare, koji je potom izazvao i požar.

Foto: B92 Foto: B92

Iz niškog Kliničkog centra je za B92 rečeno da su primljena trojica pacijenata sa opekotinama koje su zahvatile preko 50 odsto tela, uz napomenu da dvojica imaju opekotine na 75 do 80 odsto tela.

Takođe, navedeno je da oni nisu u životnoj opasnosti, da su komunikativni i u dobrom stanju, s obzirom na to kakve su povrede zadobili.

Prethodno je hirurg Predrag Kovačević rekao da su radnika, koji su povređeni u pogonu "Tigar tajersa" u Pirotu, primljeni su na Kliniku za plastičnu hirurgiju niškog Kliničkog centra s teškim opekotinama i da se takve opekotine kvalifikuju kao opasne po život.

- U toku je obrada opekotina i pacijenti će biti smešteni u sobu intenzivne nege. U pitanju su velike opečene površine - najmanja je 40 odsto opečene telesne površine, a najveća je 80 odsto telesne površine - rekao je Kovačević.

Kako javlja reporter B92, troje teže povređenih su prebačeni u Klinički centar u Nišu, ali se ne zna stepen njihovih povreda.

Trojica radnika zbrinuta su na Odeljenju hirurgije u Pirotskoj bolnici.

Direktor pirotske Opšte bolnice Goran Petrović kazao je Tanjugu da su trojica teže povređenih radnika prebačeni za Niš, dok su dvojica na poluintenzivnoj, a jedan na intenzivnoj nezi u Opštoj bolnici.

- Pacijenti su stabilizovani, svesni i stabilni, a povrede su nesumnjivo nastale usled strujnog udara - precizirao je Petrović.

Teške povrede od opekotina, zbog kojih su prebačeni u Niš, zadobili su Miodrag Panić (56), Dragan Sokolović (43) i Dejan Mladenović (45), dok su Boban Blagojević (43), Saša Veljković (41) i Nebojša Jovanović (42), hospitalizovani u pirotskoj Opštoj bolnici.

Nesreća se dogodila u takozvanoj pripremnoj sobi, koja se nalazi u pogonu Valjare, a uzrok je strujni udar.

Menadžerka korporativnih komunikacija Emilija Lilić ovim povodom je izjavila da je nesreći prethodio nestanak struje i varničenje u pogonu.

Električari su ušli da otklone kvar i onda su doživeli udar, rekla je ona dodajući da su radnici odmah zbrinuti na adekvatan način zahvaljujući osoblju pirotske bolnice.

Drugi detalji biće poznati nakon istrage, kazala je Lilićeva.

Fabrika je nastavila rad, a istraga je u toku.

B92, RTS, TANJUG

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: