Radovanović: Molim vas, samo me više ne zovite

Regionalne vesti - Ponedeljak 25.05.2015 - 11:16

Direktor KC u Nišu apelovao je na "kolege, prijatelje, poznanike, političare, drugove, saradnike i ostale" da ga ne zovu zbog zapošljavanja u toj ustanovi.

Foto: novosti.rs Foto: novosti.rs

Doktor Zoran Radovanović je kratko otvoreno pismo objavio na zvaničnoj prezentaciji KC Niš nakon što je raspisan konkurs za prijem novih osam lekara u tu ustanovu.

- Molim Vas da prestanete da me pozivate, šaljete poruke, mejlove, apele, jer iste stotinke kako je raspisan oglas, krenula je kanonada...- naveo je Radovanović.

Direktor KC Niš je naveo da je zahvaljujući ministru zdravlja i vladi omogućeno zapošljavanje osam lekara, ali da to ne znači da je "moguće da se kroz jedan konkurs reše svi problemi u zapošljavanju, koji se vuku desetak godina".

- Ja znam, a i svi vi dobro znate koliko je mladih lekara bez posla. Posao zaslužuju i oni sa prosekom preko 8.5, a i oni sa prosekom 10. Nije moje da ocenjujem kako je ko do istog stigao i da li je to pravo merilo kvaliteta.

Pošto će verovatno brojka prijavljenih kandidata biti ogromna, molim vas da dozvolite Komisijama da kroz zakonsku proceduru izvrše procenu, a i odabir njih osmoro", naveo je Radovanović.

On je istakao da "zna da će ga mrzeti sve kolege kojima dete ne bude primljeno" i da će osim osmoro primljenih svi biti ljuti na njega.

- ...Da će se svi pozivati na one gore, itd. Ali obećavam u ime Komisija da niko neće biti primljen zbog para, politike ili bilo čega nezakonitog. Kao što sam zaposlio na neodređeno sve one koji su po desetak i više godina radili na određeno, tako će i sada biti. Znanje, veštine, prosek, itd...- piše u pismu.

Radovanović zaključuje da će "biti drvlja i kamenja po njemu kako god da se završi".

"Svako pa i ja nosi svoj krst. Srećno svim kandidatima, a sa zapošljavanjima nastavljamo i dalje, samo me više ne zovite... Hvala na razumevanju - zaključuje se u pismu.

B92

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: