Rasprodaja delova Niteksa

Regionalne vesti - Utorak 13.01.2015 - 12:25

Krajnji rok za dostavljanje ponuda za kupovinu “Niteksove” fabrike u Medveđi i umetnina i vozila koja su u njoj zatečena je 5. februar.

Avgustinčićeva Avgustinčićeva "Prelja" vredna 8.000 evra (Foto: flickr.com)

Oglas za prodaju je raspisan 5. januara,  poslednji rok za uplatu depozita je 29. janauar, a krajnji rok za dostavljanje ponuda za kupovinu je 5. februar.

Stečajni upravnik dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko ona iznosi iznad polovine procenjene vrednosti. U suprotnom, ako je ta ponuda manja od polovine procenjene vrednosti stečajni upravnik je dužan da pre prihvatanja takve ponude dobije saglasnost odbora poverilaca.

Fabrika u Medveđi ima oko 2.700 kvadrata, a prostor se procenjuje na 71.2 miliona dinara, dok su rashodovana vozila u posedstvu fabrike vredna 278.000 dinara. Umetničke slike iz fabrike procenjene su na nešto više od tri miliona dinara, dok dve statue „Prelje“, jedne čiji je autor Anton Avgustinčić i druge čiji je autor Aleksandar Šakić procenjene su na po 956.000 dinara, piše portal JuGmedia.

„Niteks“  ima dve prodavnice u Medveđi, dve prodavnice u Paraćinu  i dva zdravstvene ambulante u neposrednoj blizini fabrike. Za ove objekte sada nije raspisan oglas za prodaju jer još nisu u potpunosti rasčišćeni imovinski odnosi.

Najveći deo tekstilne industrije “Niteks” iz Niša je od 2007. godine u vlasništvu “Benetona”.
 

JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: