Rukovodioci u Nišu obelodanjuju plate

Regionalne vesti - Utorak 07.10.2014 - 08:59

Najkasnije za dve sedmice, plate gradskih i opštinskih funkcionera u Nišu sa primanjima većim od 45.000 dinara više neće biti tabu tema, već će uvid u sadržaj njihovih platnih koverata, na gradskom sajtu, biti omogućen svima koji to žele!

Sve će da se zna - ilustracija Sve će da se zna - ilustracija

Ovakav zaključak Gradsko veće usvojilo je na najnovijoj sednici, a predlagač je bio zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković. Prethodno, okončana je rasprava o sistematizaciji radnih mesta i povećanju plate direktora JKP „Nišstan“, Nenada Hafnera.

Inače, većnici su se složili sa novom sistematizacijom u „Nišstanu“ po kojoj je - od nekadašnjih 318, među kojima su mnoga bila izmišljena - broj radnih mesta formalno sveden na 252, a faktički trenutno radi 180. Većnik Miloš Banđur, međutim, pitao je direktora Hafnera da li je tačna sumnja kako je on, lobiranjem kod Nadzornog odbora, uspeo i da poveća svoju platu?

Potvrđujući da mu je iznos zarade zaista uvećan, čelnik pomenutog JKP negirao je bilo kave uticaje, pretpostavljajući da je Nadzorni odbor svoju odluku temeljio na dobrim poslovnim rezultatima preduzeća, ostvarenim od kako je on na njegovom čelu.

- Poreski obveznici imaju pravo da znaju gde odlazi njihov novac, pa i to kolike su plate ljudi na odgovornim dužnostima. Zato moram posebno da istaknem otuđenost pojedinih javnih preduzeća, te odsustvo političke i svake druge kulture prema Gradskom veću.

Nedavno smo, tako, direktoru aerodroma „Konstantin Veliki“, Draganu Bugarinoviću, preporučili da podnese ostavku, ali on to ne želi i mi, formalno, ne možemo da ga smenimo.

Ipak, pronaći ćemo odgovarajuće mehanizme, jer ovo JP ne posluje dobro - precizira Slavković.

Novosti, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: