Rusija pomaže da se u Preševu zbrine oko 1.000 migranata dnevno

Regionalne vesti - Petak 14.08.2015 - 14:20

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Vasiljevič Čepurin posetili su prihvatni centar za migrante u Preševu kome je uručena donacija Srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša.

Srbija u teškoj situaciji zbog priliva migranata. Tanjug (Dimitrije Nikolić) Srbija u teškoj situaciji zbog priliva migranata. Tanjug (Dimitrije Nikolić)

Prihvatnom centru za migrante uručeni su agregati za električnu energiju, rezervoari za vodu, peći za grejanje i reflektori.

Čepurin je ocenio da se Srbija zbog priliva migranata našla u teškoj situaciji, iako ništa nije tome doprinela i zato joj treba pomoći, a jedina dilema je da li će se priliv migranata povećavati i šta treba onda raditi.

„Videli smo ovde da se Srbija našla u situaciji da ima mnogo troškova oko migranata i mi tu situaciju razumemo. Znamo i zašto se to desilo, to je princip ili istorija kontrolisanog haosa, ali se ispostavilo da je kontrolisani haos prešao u nekontrolisani'', objasnio je Čepurin.

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: