Šampion u isisavanju opštinskog budžeta?

Regionalne vesti - Sreda 28.09.2016 - 08:46

Naprednjaci optužili bivšeg bojničkog funkcionera da je zapošljavanjem članova svoje porodice opštinski budžet koštao neverovatnih 18 miliona dinara

Aca Jovanović; Foto: YouTube printscreen Aca Jovanović; Foto: YouTube printscreen

BOJNIK – Odbornik Srpske napredne stranke u Bojniku Dalibor Ljubenović optužio je nekadašnjeg zamenika predsednika Opštine Bojnik Acu Jovanovića da je za tri godine „vladavine“ koštao građane ove siromašne opštine preko 18 miliona dinara.

Jovanović to negira i najavljuje tužbu protiv nekadašnjeg koalicionog partnera.

Naime, Ljubenović je na sednici lokalnog parlamenta optužio Jovanovića, koji je kao politički kadar URS-a od 2012. do 2015. godine bio drugi čovek Bojnika, da je zapošljavanjem svojih članova porodice opštinsku kasu na mesečnom nivou koštao neverovatnih pola miliona dinara.

„Kao zamenik predsednika opštine primao je platu od 106.000, bruto čak 160.000 dinara.

Prvog dana svoje vlasti, Aca je doveo svog sina Vladimira, kome nije dao da odradi ni pripravnički staž, da radi u opštini pod ugovorom za 60.000 dinara. To je uradio i sa svojom snajom u Socijalnom.

Drugog sina je doveo u sud u Lebanu da stažira na račun opštine. Ali tu se on ne zaustavlja.

Svog četrnaestogodišnjeg sina postavlja za 4. golmana u lokalnom fudbalskom klubu.
Pa, ljudi, Mančester nema 4 golmana, a kamo li bojnički fudbalski klub, a njegov maloletni sin tamo prima platu od 15.000 dinara.

Neka građani Bojnika znaju da je on šampion u isisavanju opštinskog budžeta„, nizao je za skupštinskom govornicom Ljubenović optužbe na račun bivšeg zamenika predsednika opštine.

Aca Jovanović je za tom istom govornicom negirao par navedenih optužbi i najavio tužbu protiv svog nekadašnjeg koalicionog partnera za koga tvrdi da je dobio stranački zadatak da diskredituje njega i njegove članove porodice.

„ Moja deca će sigurno da pokrenu tužbu. Moja plata je legalna, moguće tolika, ali sa radnim stažom od 30 godina.

Moj sin Bane, pravnik, ako je primio jedan dinar u sudu u Lebanu ili u opštini, ja nikada više neću raditi. Ovo je napad na celu moju porodicu.

Moj sin golman je samo jednom primio od kluba 3.000 dinara„, ističe Jovanović.

Za svog sina Vladimira i njegovu suprugu, za koje Ljubenović tvrdi da su zaposleni bez dana pripravničkog staža, Jovanović kaže da su takođe u pitanju laži odbornika naprednjaka.

Jovanović je, kao kadar URS-a, tada u koaliciji sa SNS-om, 2012. godine izabran za zamenika predsednika Opštine Bojnik. Tu funkciju je obavljao do 2015. godine.

Danas je u opoziciji ispred Udruženja građana „Miroljub Ljubić“.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: