Shakatak na narednom Nišvilu

Regionalne vesti - Utorak 24.11.2015 - 14:47

Na Nisvilu 2016 nastupiće veterani jazz funka, britanski sastav Shakatak.

Shakatak, veterani britanskog jazz funka; Foto: Nišville/Promo Shakatak, veterani britanskog jazz funka; Foto: Nišville/Promo

Grupa je osnovana 1980. godine, a sadašnju postavu čini čak četiri originalna člana: Bill Sharpe (klavijature), Jill Saward (vodeći vokal, udaraljke i flauta), Roger Odell (bubnjevi) i George Anderson(bas), koji na koncertima (uz dodatak još par muzičara), na koncertima zvuče ništa manje uzbudljivo nego pre više od tri decenije.

Takozvani "Shakatak paradoks" leži u činjenici da je grupa od samog starta istovremeno imala i kultni, takoreći underground statust kod ljubitelja jazz-funk žanra, a zahvaljujući, pre svega, melodičnim hitovima – bila prepoznata i od strane šire publike.

Jedna od katakteristika grupa je da njihovi koncerti po kvalitetu izvodjenja i produkcije nisu nimalo zaostajali za studijskim izdanjima, što se može proveriti preslušavanjem više albuma uživo koje su objavili tokom karijere.

U "kućnom magazinu" čuvenog londonskog "Ronnie Scot" kluba nedavno je napisano da "muzika ovog benda i dalje sija tako jasno kao na prvo slušanje.

Shakatak nije samo bend – oni su bili soundtrack naših života".

Nišville, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: