Skuplje niške cigarete

Regionalne vesti - Četvrtak 26.03.2015 - 08:51

Sve cigarete koje proizvodi niška fabrika duvana “Filip Moris” od 1. aprila biće skuplje za 10 dinara po paklici, potvrđeno je za “Alo!” u toj kompaniji.

foto:Profimedia foto:Profimedia


Tako će kutija najjeftnijeg “bonda” umesto sadašnjih 155 dinara koštati 165, LM 180 umesto 170, dok će crveni “marlboro” stajati 260, a ne 250 dinara kao do sada.

Za razliku od niške fabrike duvana koja je prva odlučila da digne cene svojih proizvoda u fabrici Predraga Rankovića Peconija “Monus” ističu da njihove cigarete neće poskupljivati.

A da li će i ostali proizvođači slediti primer iz Niša juče nismo uspeli da saznamo, jer su se proizvođači pravdali da je politika cena poslovna tajna i da to ne mogu da komentarišu.

- Na povećanje cena utiču razni faktori, od troškova proizvodnje do konkurencije, ali to ne znači da će i ostali proizvođači nužno krenuti stopama fabrike duvana “Filip Moris” - rečeno nam je u jednoj duvanskoj kompaniji.

U Upravi za duvan, povodom najave o poskupljenju cigareta, juče nam je rečeno da oni ne mogu da utiču na formiranje maloprodajnih cena, jer je to poslovna politika proizvođača. Podsetimo, krajem novembra prošle godine cene cigareta u Srbiji su drastično smanjene, kada su neke robne marke pojeftinile 30 dinara po paklici.

Alo

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: