Smene u policiji posle samoubistva inspektorke

Regionalne vesti - Sreda 29.07.2015 - 12:29

Odlukom rukovodstva MUP-a i Direktorata policije Srbije smenjeno je više službenika iz rukovodstva Policijske uprave Niš. To je epilog događaja posle samoubistva inspektorke u Odseku za suzbijanje narkomanije Anice Mitić (31).

Inspektorka je izvršila samoubistvo službenim pištoljem. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Inspektorka je izvršila samoubistvo službenim pištoljem. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Na funkciji načelnika ostaje prvi čovek ove uprave Srđan Grekulović, koji je pomoćnik direktora srpske policije. Odmah posle sezone godišnjih odmora biče imenovani novi načelnici I rukovodioci u ovoj policijskoj upravi, a smenjeni, od kojih većina nije iz Niša, biće postavljeni na druge dužnosti.

Ova, odluka, piše “Politika” nema nikakvih sumnji epilog je događaja posle tragične smrti inspektorke Anice Mitić.

Ona je ostavila oproštajno pismo čija je sadržina uzburkala javnost ali i nišku policiju gde je aktuleni načelnik Srđan Grekulović naložio istragu. Istovremeno, ona je pokrenuta i u Višem tužilaštvu u Nišu.


- Očekujem da će istraga koja je, to naglašavam, tek počela, biti brza i efiksna. Dok ne bude završena I kod nas u policiji I u tužilaštvu nećemo se izjašnjavati o deteljima kako ne bismo remetili tok istrage - rekao je za list načeolnik PU Niš i pomoćnik direktora policije Srđan Grekulović.

Inspektorka je izvršila samoubistvo službenim pištoljem sredinom meseca.

Mondo, Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: