Smenjen predsednik SO Leskovac

Regionalne vesti - Petak 24.04.2015 - 20:07

Predsednik Skupštine grada Leskovca Živojin Stefanović smenjen je sednici lokalnog parlamenta na predlog socijalista.

Foto: N1info Foto: N1info

Stefanović je bio jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije (SPS) koju je napustio pre nekoliko mesci i osnovao Udruženje Liga za Leskovca. Stefanovićevu smenu, od ukupno 75 odbornika, podržalo je 61, dok je 11 odbornika bilo protiv.

Za novog predsednika Skupštine grada Leskovca predložen je Dušan Cvetković Lešnjak iz SPS-a. Obrazlažući zahtev za smenu, odbornica SPS-a Slađana Mladenović je objasnila da Stefanović nema više podršku svoje stranke.

Ona je dodala da se Stefanoviću ne zamera ništa posebno, ali da se stav stranke mora poštovati.

Stefanović je tokom obraćanja odbornicima kazao da je do njegove smene došlo jer je tražio od rukovodstva SPS-a da se prestane sa, kako je rekao, "beogradizacijom Srbije".

- Miloševiću sam govorio da se Srbija ne završava do Niša, a Ivici Dačiću da Srbija nije do Kragujevca.

Ja sam pao u nemilost jer sam tražio da se preispita privatizacija fabrike lekova "Zdravlje", zatim sam tražio da autoput ne zaobiđe neka mesta na jugu Srbije i još ponešto, a onda su se ovi iz Beograda okrenuli protiv mene - istakao je on.

Stefanović je dodao da je "sada shvatio da je svojoj bivšoj stranci, svojim ugledom služio samo da prikupljam glasove u unutrašnjosti Srbije".

Živojin Stefanović (72) politikom se bavi više od 40 godina, a od osnivanja SPS-a bio je u vrhu te stranke.

BETA, N1info

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: