Štabovi u pripravnosti zbog najavljene kiše

Regionalne vesti - Nedelja 05.04.2015 - 15:35

Zbog obilnih padavina koje se, prema najavama meteorologa, očekuju večeras i sutra pre podne u jugoistočnim i istočnim krajevima, vodostaji reka će biti povećani, pa su iz Sektora za vanredne situacije alarmirali gradske i opštinske štabove.

Južna Morava kod Mezgraje; Foto: Nikola Vojinović Južna Morava kod Mezgraje; Foto: Nikola Vojinović

Sektor je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, obavestio štabove da preduzmu operativne i preventivne mere “u sklopu jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja, posebno na odbrani od poplava na vodotokovima drugog reda i sprečavanju pojave takozvanih urbanih poplava“.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim nadležnim službama neprekidno prate stanje na terenu - stoji u saopštenju.

To potvrđuju u Štabu za elementarne nepogode niške Opštine Crveni Krst, čiji članovi dežuraju.

- U stalnom smo kontaktu sa savetima građana koji će nas alarmirati ako dođe do promena na terenu, sa Gradskim štabom za vanredne situacije i preduzećem “Srbijevode” - kaže Suzana Ćirić, član Radne grupe Štaba Opštine Crveni Krst.
 

Autor J. C. Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: