Štrajk u Žitopeku

Regionalne vesti - Ponedeljak 10.03.2014 - 17:48

Deo radnika “Žitopeka” iz Niša štrajkuje tražeći isplatu zarada za januar, ali proizvodnja hleba i peciva se odvij neometano.

Štrajk u Žitopeku Štrajk u Žitopeku
Prvobitno je planirano da svi radnici štrajkuju zbog neisplaćenih zarada, predsednik sindkata “Sloga” u tom preduzeću Dragan Mladenović, rekao je da ima dosta sabotaža i da je trenutno u štrajku samo 10%zaposlenih. On je dodao da uz to poštuju minimum procesa rada što je 80 do 80% proizvodnje.
 
Štrajk upozorenja održan je još 24. februara i tada su štrajkači zahtevali isplatu dela zarade za januar, ali i ukidanje minimalne zarade i otpočinjanje pregovora o zaključenju kolektivnog ugovora.
 
Pregovora sa rukovodsvom “Žitopeka” je nakon toga, prema rečima Mladenovića bilo, ali jedino je orijentaciono dogovoreno je da se isplate januarske zarade do kraja marta i februarske do kraja aprila.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: