Štrajkuje da mu puste "zeta" iz pritvora!

Regionalne vesti - Petak 25.09.2015 - 14:18

Igor Atanasković iz Prokuplja tvrdi da će započeti štrajk ispred prokupačkog suda u koliko se na ukine mera pritvora do 30 dana za Davida Miloševića(19) iz Doljevca, inače mladića njegove ćerke koji je priveden pre tri dana nakon incidenta koji se dogodio na času u Srednjoj školi u Žitorađi.

Igor Atanasković, Foto: Lj. Mitić Igor Atanasković, Foto: Lj. Mitić
Po mišljenju Atanaskovića, momak njegove ćerke se bez ikakvog razloga drži u pritvor iako je kod sudije priznao delo koje mu se stavlja na teret i nije sporio da je učestvovao u incidentu. On sumnja da zadržavanjem u pritvoru mladića, neko želi na taj način da iznudi novac od njegove imućne porodice iz koje potiče.
 
- Stvarno ne vidim razlog zašto je produžen pritvor momku koji je sve priznao, rekao da se kaje što je to uradio i da će prihvatiti kaznu koju sud donese. Ne odobravam njegov postupak, uradio je to u afektu, ali s obzirom
 
da mu je ovo prvi prekršaj ne zaslužuje da leži u zatvoru sa najgorim kriminalcima. Smatram da je pozadina svega ovoga da se izvuče novac od porodice, jer drugi razlog ne vidim – kaže otac devojčice koja je u vezi sa
 
pritvorenim mladićem. On naglašava da je angažovan i advokat koji je stavio primedbu na određivanje pritvora, ali da je sudija bio neumoljiv.
 
– Dok se na jednoj strani ekspresno oslobađaju lica koja diluju drogu i za koje čitav grad zna da to rade, u pritvor se drži mladić koji se nije ni potukao sa drugim dečakom već ga je samo odgurnuo. Njegova krivica je što je ušao na sred časa i on će za to odgovarati pa ako sud donese odluku da robija, neka ide u zatvor. Ovako, čemu osuda pre suda – dodaje Atanasković.
 
U rešenju Osnovnog suda u Prokuplju, stoji da je sudija za predhodni postupak zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje odredio Miloševići pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke.
 
Inače, pre tri dana u Srednjoj školi u Žitorađi dogodio se incident u kome je David Milošević momak devojčice S. A. učenice četvrtog razreda Srednje škole u Žitorađi na času napao njenog druga iz odeljenja P. Ž. jer je navodno
 
maltretirao i nazivao pogrdnim imenima. U međuvremenu, Atanasković je podneo prijavu školi protiv učenika P. Ž. za pokretanje discilinskog postupka, kao i krivičnu prijavu sudu u Prokuplju.
 
Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: