Sud ga proglasio mrtvim

Regionalne vesti - Četvrtak 05.03.2015 - 15:39

Leskovčanin Radojica Mijović (53), koji nikada nije bolovao, sudskim rešenjem je proglašen mrtvim, a na osnovu naznaka u poštanskoj povratnici. Od šoka se razboleo, pa se sprema da tuži državu i bivšu firmu.

Radojica Mijović sudskim rešenjem je proglašen mrtvim Radojica Mijović sudskim rešenjem je proglašen mrtvim

Mijović od 2011. godine vodi parnice pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu protiv svoje bivše firme „Partizanski put“ zbog nezakonitog otkaza i za nadoknadu jednogodišnje zarade. Taj sud je prekinuo oba postupka zbog navodnog saznanja da je preminuo.

- Rukovodstvo moje bivše firme me je deset godina ubijalo šikaniranjem zbog čestih ukazivanja na nepravilnosti u radu, a sud me naprasno sahranio i doneo rešenje o prekidu oba sudska spora, a sve na osnovu izveštaja poštara.

Tužiću i državu i firmu, sve odgovorne za stres i za strahotu koja je načinjena mojoj porodici i meni - priča Mijović, diplomirani ekonomista rodom iz Kraljeva.

Poslednje ročište imao je 9. decembra 2014. godine na kome se nije pojavio zbog bolesti, o čemu je uredno obavestio sudiju. Posle toga nije dobio ni jedan poziv. Nije ni slutio da je u međuvremenu, 26. januara, sud obavestio firmu da se prekida spor zbog smrti tužioca.

- Čudio sam se što me niko od mojih prijatelja iz firme danima ne zove, pa sam 6. februara oko podneva SMS porukom pitao druga kako je i šta ima novo. Poruka je napravila haos jer su me već bili prežalili, pa se kao udar groma proneo glas da je pokojnik oživeo - priseća se.

Iz istog suda je usledilo rešenje od 10. februara da se prekida i postupak za isplatu neisplaćenih zarada jer je firma dostavila podnesak o njegovoj smrti.

- To je bio dododatni udarac, to rešenje me je bacilo u postelju u kojoj ne mogu da se uspavam jer imama košmare. Ni brdo bensendina ne pomaže, a u istoj situaciji je i moja majka i supruga - dodaje.

Pokušava da sastavi priču na osnovu glasina, budući da dvadesetak dana čeka dokaz od suda na osnovu koga je proglašen mrtvim.

Ćerka me zove Isus Hrist

- Prijatelji me u šali zovu pokojnik a devetogodišnja ćerka mi stalno ponavlja da sam vaskrsnuo kao Isus Hrist - žali se Radojica Mijović.
 

juGmedia

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: