Suprugu porađali dva dana, beba bila životno ugrožena

Regionalne vesti - Ponedeljak 15.06.2015 - 09:27

Suprugu porađali dva dana, beba bila životno ugrožena

Beba bila životno ugrožena Beba bila životno ugrožena

Miodragova supruga Marija Nikolić, koja je bila u devetom mesecu trudnoće, 8. juna u večernjim satima dobila je velike bolove, pošto joj je pukao vodenjak, pa se s mužem uputila u 40 kilometara udaljenu Opštu bolnicu u Leskovcu. Dežurni lekar Vučetič je pregledao i vratio kući s obrazloženjem da nije vreme za porođaj.
 

- Ženu sam vratio kući polumrtvu od bolova i okupanu od plodove vode. Sutradan sam je ponovo doveo u bolnicu, ali su je vratili iz porođajne sale na odeljenje i tek 10. juna porodili je carskim rezom. Rekli su da je sve u redu. Pošao sam kući da podelim radost s prijateljima, ali su me na pola puta zvali lekari i rekli da beba nije dobro jer je bila bez kiseonika - priča otac.
 

Beba, dečak od blizu tri kolograma, najpre je prebačen u Niš, a potom u Institut za majku i dete u Beograd. Otac kaže da je danas skinut s aprata za disanje i da mu se stanje poboljšalo.
 

U Opštoj bolnici su zdravstveni inspektori po nalogu Ministarstva zdravlja, a formirana je i interna komisija.
 

- Doktor Vučetić je veoma iskusan lekar i nećemo nikome da sudimo i presuđujemo dok interna komisija i inspektori ne završe posao - kaže direktor bolnice Nebojša Dimitrjević.
 

Sam Vučetić tvrdi da je oklevetan.
 

- Ženu sam primio dva sata posle ponoći. Vodenjak nije bio pukao već je to bio urin. Uradio sam kardiototograf i ustanovio da porođaj nije počeo i da je beba u dobrom stanju. Predložio sam joj da se sutradan javi svom lekaru i to je bio moj jedini kontakt s njom - kaže Vučetić za „Blic“.
 

Bračnom paru Nikolić je ovo prvo dete. Miodrag tvrdi da je njegova supruga bila “okupana od plodove vode i da je to mogao i laik da primeti".
 

- Tvrdim i dalje da je lekar bio nesavestan i da nije obratio pažnju, a bio je i drzak i vikao na nas. Meni i mojoj supruzi su upropastili najradosniji trenutak.

 

Preživljavam uz pomoć bensendina i molim se bogu da našem prvencu pomogne - plače i priča Miodrag Nikolić.

Blic

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: