SVEČANOST KOD LESKOVCA: Vojnici polagali zakletvu

Regionalne vesti - Subota 20.06.2015 - 21:15

Više od 200 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka najmlađe klase Vojske Srbije, položilo je danas zakletvu u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Donjem Sinkovcu kod Leskovca.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Obraćajući se vojnicima, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković rekao je da vojnička zakletva ima dugu tradiciju u srpskom narodu i da su mladi vojnici najbolji garant bezbednosti vojske i zemlje.

"Nema izazova na koji nismo spremni kako bismo zaštitili građane i bezbednost naše zemlje a istovremeno jačamo svoje potencijale učešćem u operacijama širom sveta. Želimo da sarađujemo sa svima, razmenjujemo iskustva sa vojnicima mnogih zemalja, ali i da negujemo vojničke tradicije naših predaka", istakao je Diković.
Zakletvi 190 mladića i 15 devojaka u leskovačkoj kasarni, pored njihovih roditelja i prijatelja, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva odbrane, lokalnih vlasti, MUP-a, predstavnici sudskih organa, škola i zdravstva.

ALO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: