Švercovali 91.000 evra preko granice

Regionalne vesti - Petak 07.11.2014 - 21:01

Na graničnom prelazu Gradina, kod Dimitrovgrada, carinici su sprečili pokušaj šverca 91.000 evra iz Srbije u noći između četvrtka i petka.

Novac pronađen u ženskoj tašni (Ilustracija) Novac pronađen u ženskoj tašni (Ilustracija)

Novac je pronađen kontrolom automobila kojim su iz Nemačke u Tursku putovala tri turska državljanina i jedna državljanka Bugarske.

Oko 131.000 evra pronađena je u ženskoj tašni.

Nakon otkrivanja prekršaja vozač (27) je izjavio da je novac podignut u banci u Nemačkoj, kao i da se svi putnici iz automobila bave ugostiteljstvom.

Prema Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma svi putnici su u obavezi da prijave prenos svake sume iznad 10.000 evra i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Putnici koji su ovoga puta otkriveni u prekršaju nisu prijavili novac prilikom ulaska u Srbiju, pa im je svima vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostala suma od 91.000 evra privremeno zadržana.
 

JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: